Nr 2 – Septembrie-Octombrie 2015

Revista Creștină este o publicație lunară prin care se dorește aducerea Sfintei Scripturi în atenția publicului larg din România, cu scopul de a face cunoscute voia lui Dumnezeu în ceea ce ne privește pe noi, oamenii.
Ea apare atât în format tipărit, cât și electronic, pe http://www.revistacrestina.ro. Autorii articolelor sunt slujitori ai bisericii din România, SUA și Marea Britanie.

Citiți revista online: Revista Creștină, numărul 2.

Din cuprinsul acestui număr:

Viața, existență sau scop. Robert Serediuc: Nu cred că putem fugi de acele întrebări care uneori strigă la noi în liniștea nopții, de responsabilitatea de a trăi și pentru alții, nu doar pentru noi, de dorința de a scrie o istorie frumoasă legată de numele nostru.

Singurele creaturi care nu se supun lui Dumnezeu. Gerald McDermott: C.S. Lewis ne-ar putea transmite să ne deschidem imaginaţiei pentru a vedea, la fel cum au văzut medievalii, că întreg cosmosul este vrăjit. Că acesta găseşte totuşi o modalitate prin care îl laudă pe Dumnezeu şi îi îndeplineşte voinţa.

Dacă ești sincer cu tine, ești deprimat. Clay Jones: Un motiv pentru care unii creştini nu pot scăpa de depresie este că au o viziune săracă asupra gloriei care îi aşteaptă în eternitate.

ABC-ul Scripturii. Despre Logos. Meseșan Octavian: Dumnezeu fiind sfânt, această sfinţenie nu îi permite să aibă în prezenţa Sa un păcătos cu care să comunice, şi nici nu poate să aibă o relaţie cu cei nedrepți.

Psihologia cosmetizată de cuplu. Psihologia umanistă, care servește acelorași interese, a creat o terminologie care nu e bazată pe sinceritatea cu care se raportează omul la Dumnezeu, ci e bazată pe interesul cuiva, și oamenii au servit și înghițit niște minciuni îmbrăcate în haine frumoase.

Adevărul despre cineva. Daniel Brânzei: Regele s-a apropiat și și-a plecat capul, numai că … într-o fracțiune de secundă, atât cât a zburat mâna călugărului de sub haină și până spre creștetul lui, regele a putut observa cu uimire și groază că …mâna aceea… avea … șase degete.

Ce este reînnoirea culturală creștină. Tim Keller: Dacă analizăm culturile non – Occidentale, descoperim că nimeni nu se aşteaptă la o delimitare dintre sfera privată şi cea publică în ceea ce priveşte convingerile despre Dumnezeu, natura umană şi adevărul moral.

Progresiștii acestei epoci nu sunt progresivi. Keith Fournier: Utilizarea incorectă a cuvântului progresiv este un exemplu a ceea ce C.S.Lewis în lucrarea sa “Studiul cuvintelor” numea verbicide .

Calendarul lui Dumnezeu. Susan Kanen: Potopul şi Învierea sunt la distanţă de aproximativ 2400 de ani. Întoarcerea lui Hristos ar putea să aibă loc pe 2400 DH, dar sperăm că perioada va fi mai scurtă.